Dit zeggen anderen over mij

Maatwerk online

“We hebben zeker een boost gekregen door de E-learning. We zien het resultaat terug in technisch en begrijpend lezen. In zo’n korte tijd al. We het het idee meer kennis van lezen te hebben en dat maakt dat we het aanbod beter kunnen beredeneren”

Renske Snip, Intern begeleider, De Jutter
Traject startende IB

Ik kreeg echt de juiste begeleiding op maat. Marije wist goed af te stemmen en in te schatten wat ik als startend IB’er nodig had.
Ik het als prettig ervaren en veel van haar expertise en ervaring geleerd. Door de begeleiding ben ik goed ingeleid en nu startklaar om zelfstandig verder te kunnen. Een betere coach had ik met niet kunnen bedenken. Ik kijk dankbaar en positief terug op onze samenwerking.

Sarah Blom, intern begeleider, Lukasschool (ASKO)
Interim IB

Ik heb in schooljaar 2019-2020 met Marije mogen samenwerken, toen zij als interim ib’er mijn naaste collega was. Ik heb Marije ervaren als heel professioneel, als iemand die van aanpakken houdt, altijd meedacht en die haar ervaring, kennis en kunde steeds weer kon inzetten.
Dank je wel Marije, voor een leerzaam jaar!

Bianca Beimers, intern begeleider, Lukasschool (ASKO)
Interim IB

Marije heeft afgelopen jaar als interim-IB’er haar vakmanschap ingezet voor de Lukasschool.
Samen bouwen en doorgroeien en daarbij haar kennis en kunde optimaal kunnen gebruiken.
Met humor en bevlogenheid

Sebastiaan van Huet, directeur, Lukasschool (ASKO)
Interim IB

Marije en ik hebben een aantal maanden intensief samengewerkt, Zij als interim IB-er en ik als interim-directeur. Ik heb Marije leren kennen als een daadkrachtige, relativerende persoonlijkheid. Ze is analytisch heel sterk en heeft kennis van zaken. Marije weet complexe zaken dusdanig te verwoorden dat iedereen ermee om kan gaan en krijgt leerkrachten snel mee in de gewenste richting. Daarnaast is het ook nog heel plezierig om samen met Marije een opdracht uit te voeren. Ik kijk uit naar de volgende samenwerking.

Maarten Ebbing, de Roo Management& Advies Opdracht: Sterrenschool Hilversum (STIP)
Interim IB

Dank je wel voor het brengen van wat rust en ondersteuning in het IB-landschap.

Rosanne van Lammeren, intern begeleider, De Bron Amsterdam (ASKO)
Interim IB

Marije heeft bij ons op school gewerkt als interim IB’er. Onze school heeft ongeveer 450 leerlingen. De eerste periode deed zij groep 1-4, de laatste drie maanden groep 1-8. Ondanks dat zij slechts 2-3 dagen per week werkte, waren alle leerkrachten tevreden.

Ik hoor terug van collega’s dat Marije een prettig persoon is, wat wordt gezegd wordt ook gedaan, ze is betrokken en ze is er voor ons als leerkrachten. Als directie kan ik zeggen dat Marije een goede sparringpartner is, op leerlingniveau, maar ook op schoolniveau. Marije bedankt!

Aafke Straat, adjunct-directeur, Kunstmagneetschool de Kraal Amsterdam (Staij)
Verbetertraject

Marije heeft onze school geholpen met het verbeteren van het leesonderwijs. Marije ging op zeer professionele manier te werk. Ze zorgde voor een heldere analyse, onderbouwd met data. Haar analyse heeft zij aan het team gepresenteerd en kreeg het team mee in haar enthousiasme.
Vervolgens ging het team aan de slag met de verbeterpunten en coachte Marije de collega’s op een rustige en positieve wijze. Ook uit de klassenbezoeken haalt zij punten waar ze de teamleden mee verder brengt.

Ze heeft ervoor gezorgd dat leesplezier weer op de kaart staat bij leerlingen en leerkrachten en dat de lessen verbeterd zijn. Het team wil ontzettend graag dat Marije hetzelfde traject zou komen doen voor rekenen; een mooi compliment voor Marije; ze heeft echt kennis in te brengen en verpakt dat op een positieve en enthousiaste manier.

Annemieke den Exter, locatiedirecteur, Comeniusschool Naarden (Talent Primair)
Interne begeleiding

Ik heb Marije leren kennen als een betrokken en scherpe collega, ze kan met een natuurlijk gemak de meest complexe onderwijssituatie vertalen naar een behapbaar plan van aanpak dat te begrijpen is voor iedereen. De kracht van eenvoud met behoud van een gedegen analyse.
Met een vrolijke en down to earth benadering staat ze voor gedegen onderwijskwaliteit voor ieder kind.  Ik ben onder de indruk geraakt van haar vermogen om snel en kernachtig een situatie te analyseren. Ik ervaar Marije als een betrokken mens en collega die oprecht geïnteresseerd is en dat maakt samenwerken heel fijn!

Erna Poolman, collega, IJburg
Denk-mee-moment

De individuele digitale coachingsmomenten met Marije heb ik als zeer waardevol ervaren.
Het was volledig passend bij datgene waar ik in mijn dagelijkse werk als IB’er tegenaan loop.
Marije biedt op de eerste plaats een luisterend oor en probeert je dan met tal van praktijkvoorbeelden en tools
verder te helpen. Vaak met tips waar je de volgende dag al mee aan de slag kan.

Francien Vos-Maris, Intern Begeleider, Stichting de Waarden
Interim IB

Jij pakt niet alleen je rol als IB-er binnen het team, maar blendt als persoon ook makkelijk in.
Mede daardoor is er de afgelopen periode bij ons op school heel veel werk door jou en het team verzet.
Bedankt voor het delen van jouw expertise en het in beweging zetten van ons als team.

Bianca de Saegher, Directie OBS Bijvanck
IB Sterk van Start

Je hebt me heel veel praktische tips en inzichten gegeven, waardoor ik na de zomer alle vertrouwen heb om als IB-er te gaan starten

Marie-Cécile Merlijn, IB-er OBS Bijvanck
IB Sterk van Start

Bedankt voor al je heerlijke input afgelopen maanden! Hierdoor heb ik een succesvolle studiedag kunnen begeleiden van werkvorm naar ondersteuningsniveaus! Het team werd er ook blij van! En dat alles bij elkaar maakt dat ik jouw training meer dan fijn vind.

Annelieke Mak, IB-er
E-learning OPP in de praktijk

Ons OPP staat als een huis. Ons samenwerkingsverband gaat het zelfs als voorbeeld voor de andere scholen gebruiken

Renate Baars, intern begeleider
Scroll naar boven