Van leren om te lezen naar lezen om te leren

Het proces van leren lezen naar het leren gebruiken van teksten voor je eigen ontwikkeling is prachtig, maar complex. Met de juiste begeleiding, passende instructie en vroegtijdige signalering zorg je  er als team voor dat zoveel mogelijk leerlingen het lezen goed onder de knie krijgen.
Goed technisch kunnen lezen is namelijk de sleutel tot het kunnen begrijpen en leren van geschreven stukken. Met dit traject ben je er zeker van dat elke fase van het leren lezen staat als een huis. Elke leerling krijgt precies die begeleiding die nodig is voor de volgende stap. De modules uit deze serie zijn op elkaar afgestemd, waardoor je zeker bent van een stevige basis voor het leesonderwijs.
De modules verdelen we over verschillende studiedagen over het schooljaar.
Tijdens elke bijeenkomst is er veel ruimte om de theorie te oefenen, waardoor alle kennis direct inzetbaar is in de school.
Wanneer je kiest voor het complete traject, krijg je erg een gratis bonusmodule rondom leesplezier bij.

Deze serie kan als geheel afgenomen worden, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een of meer losse onderdelen.
Wil je afwijken van de opzet zoals hieronder aangegeven?
Dat kan uiteraard; Groei maakt dan een maatwerkprogramma voor jullie school.
De krachtige invulling blijft, maar jullie kunnen zelf accenten kiezen of de indeling aanpassen. In dat geval maakt Groei ook een offerte op maat voor jullie.

Wat leer je?
Tijdens deze studiedagen bekijken we de leesontwikkeling van groep 1 tot en met 8.

Het traject vraagt 2 studiedagen vol met theorie en praktische oefeningen die je toepast op de situatie op jullie school.  Daarmee zorgen we er samen voor dat je niet alleen weet wat je het beste kan doen, maar ook hoe je dat doet.
Doordat we gebruik maken van jullie eigen methodes en werkwijze, kun je het geleerde direct na de studiedag toepassen.

Dag 1
Op de 1e studiedag behandelen we 2 modules:

-Elk kind een lezer, waarmee je zorgt voor een stevige basis van het leesonderwijs. Uitgangspunten voor de hele school. Tegelijkertijd een mooi  moment om alle afspraken onder de loep te nemen en aan te passen waar nodig. -Krachtige keuzes in de leesles. Deze module bekijkt het aanvankelijk technisch leesonderwijs. Hoe richt je deze fase het best in zodat je voor al je leerlingen een vliegende leesstart garandeert. We bekijken jullie methode en ontdekken welke oefeningen het meest zinvol zijn om te doen.

Dag 2
Op dag 2 staan ook 2 modules centraal.

-Onderweg naar vloeiend lezen. Na de eerste leesstart, maken leerlingen de volgende stap. Je wilt uiteindelijk naar vloeiende lezers om daarmee de brug te bouwen naar lezen met begrip. Alleen leeskilometers maken is niet voldoende, maar wat hoe geef je dan invulling aan je leesonderwijs? Je leert ook hoe je een snelle en sterke analyse maakt om het leesonderwijs aan te kunnen laten sluiten.
-Missie: Leesbegrip, want ook in de bovenbouw hoort lezen om het programma te staan. Deze module leert je hoe je het best invulling geeft aan het leesonderwijs in de hoogste groepen. Hoe help je leerlingen de teksten gebruiken en geef je verdieping aan de leeslessen.

BONUS: Omdat jullie kiezen voor het hele traject, krijgen jullie de speciale bonusmodule: Lezen=genieten gratis. Lezen is immers veel meer dan alleen de techniek. Kinderen die leren genieten van lezen, lezen meer. Als school kun je ontzettend veel doen aan het ontwikkelen van het leesplezier. Dat zit hem vooral in de kleine dagelijkse dingen die jullie doen.

Deze module is de afsluiter van de 2e studiedag.

Voor wie?
Deze serie is geschikt voor het hele team. Je bouwt samen aan krachtig leesonderwijs in de hele school.

Ook te boeken als E-learning.

Praktische informatie

  • 2 volledige studiedagen
  • Maximale groepsgrootte 15 deelnemers
  • Theorie en praktijk
  • Verzekerd van een totaalaanpak
  • Oefenen met eigen methode
  • Keuzes leren maken tijdens de les
  • Leesanalyses leren maken
  • Van analyse naar aanbod
  • Inclusief materiaal, deelnemers nemen hun eigen methode mee
  • Gratis BONUSmodule: Lezen=Genieten t.w.v  € 175,-
€1170,-
vrijgesteld van BTW Meer deelnemers? Neem contact op

Toch een andere invulling?
Dat kan, klik op de button “Boek nu” en geef op het formulier de wensen van de school aan.

Scroll naar boven